Δελτίο Τύπου Κουφονήσι 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Ο.Φ.Σ.Ε. στα Κουφονήσια, συνδυαζόμενο με Οικολογικές δράσεις

Μετά τη γκρίζα ψυχολογία που δημιούργησαν τα μακρόχρονα lockdowns, τα μέλη του Ο.Φ.Σ.Ε. (Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας) σαν άνθρωποι της θάλασσας, το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος από Παρασκευή 18 έως και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, θέλησαν να γεμίσουν την ψυχή τους και το βλέμμα τους με θαλασσινό χρώμα. Γι’αυτό επελέγη ο επίγειος θαλασσινός παράδεισος, που είναι τα Κουφονήσια, με υπέροχες χρυσαφένιες αμμώδεις παραλίες, με διάφανα νερά και υπέροχο τυρκουάζ χρώμα.

Οι θεοί Ποσειδώνας με τον Αίολο, συμμάχησαν για να προσφέρουν μια απίστευτα ήρεμη θάλασσα όλες τις μέρες με αποτέλεσμα, παρόλο που το ταξίδι με την επιστροφή ξεπερνούσε τα 220 μίλια, οι συμμετοχές έφτασαν τις τριάντα (30).

Η επίσκεψή στο νησί, πέρα από την ανάκτηση της πληγείσας ελευθερίας και την απόλαυση της θάλασσας, είχε ως στόχο και περιβαλλοντολογικές δράσεις. Μετά από συνεννόηση και με τον πρόεδρο της Κοινότητας Κουφονησίου Αντώνη Κωβαίο, αγοράστηκαν κάδοι σκουπιδιών, για να τοποθετηθούν στις παραλίες, και έγινε από τα μέλη του Ο.Φ.Σ.Ε. καθαρισμός και του αλιευτικού καταφυγίου Παριανός. Βλέποντας τις ανάγκες της μαρίνας υποσχέθηκαν την κατασκευή πέργκολας.

Ο Αντώνης Κωβαίος πρόσφερε στους επισκέπτες μια ακτοπλοϊκή ξενάγηση με το καΐκι του καπετάν Κωνσταντή, στην Κέρο και συγκεκριμένα στο Δασκαλιό. Εκεί που ανακαλύφθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα 4.500 ετών και θεωρούνται πολύ σημαντικά, γιατί η τεχνογνωσία των κτιρίων και το αποχετευτικό σύστημα προϋπήρχαν 1.000 χρόνια από τα φημισμένα Μυκηναϊκά ανάκτορα της Κνωσσού. Περάσαμε και από τα Γλαρονήσια με τους υπέροχους γεωλογικούς σχηματισμούς.

Ο Αντώνης Κωβαίος αγκάλιασε την αποστολή και φρόντισε να εξυπηρετηθούν στη μαρίνα τα σκάφη που συμμετείχαν.

Τα μέλη του Ο.Φ.Σ.Ε. καθώς και τα δυο φουσκωτά του Ευβοϊκού Ομίλου Φουσκωτών που συμμετείχαν στην πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή απόδραση έδωσαν μια οικονομική ανάσα στην τοπική οικονομία αλλά και μια ελπίδα για μια καλή τουριστική σεζόν.

Στο Κουφονήσι, μέλη του ΔΣ του Ο.Φ.Σ.Ε., συναντήθηκαν και με τους  Alberto Bagagli και  Fabio Peschiera, μέλη του αδελφοποιημένου, με τον Ο.Φ.Σ.Ε., Ομίλου «Club del Gommone» από το Μιλάνο, που συμμετείχαν στην αποστολή «Mediterraneo 2021». Ξεκινώντας από την Γένοβα, έκαναν, με ένα φουσκωτό 6,5 μέτρα, πάνω από 3.000 μίλια, με προορισμό το Καστελόριζο και επιστροφή στην Ιταλία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ                                    ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΟΥΑΝΗΣ

Ταχ. Διευθ. Τ.Θ. 78515 Τ.Κ. 178 74 Εντευκτήριο: Ναυταθλητική Μαρίνα Δήμου Καλλιθέας Τηλ. 6944 264353 Fax. 210 9565039 e-mail: info@ofse.gr Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.ofse.gr