ΤΖΙΠΑΔΑ ΣΤΙΣ ΔΡΥΑΔΕΣ Γιάννης Δασκαλάκης
 Η απόφαση είχε ληφθεί . Θα πηγαίναμε   ΤΖΙΠΑΔΑ   και  θα  είμαστε  πολλοί . Καταφέραμε όλοι (οι τυχεροί που φύγανε νωρίς και οι άτυχοι που άργησαν λόγω εργασίας ) να φτάσουμε κάτω από πολύ κακό βροχερό καιρό στο φιλόξενο « ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ  ΔΡΥΑΔΕΣ».
Το περιβάλλον σε προϊδέαζε ότι την επόμενη που θα ξυπνούσες θα έβλεπες κάτι σαν Παράδεισο. Όντως μετά από ένα καλό «ομιλικό» φαγοπότι στην πολύ καλή ταβέρνα του χωριού , και μιά καλή ξεκούραση στην ησυχία του δάσους ξυπνήσαμε αντικρίζοντας ένα τοπίο αντάξιο των προσδοκιών όσων δεν γνώριζαν από πριν το περιβάλλον του δάσους. Όλος ο κόσμος ήταν ‘ετοιμος στην ώρα του και ξεκινήσαμε για περιπέτεια αφού βέβαια συναντηθήκαμε με τους υπόλοιπους που έμεναν στον Ξενώνα «ΚΑΣΤΑΝΙΑ»
Εκεί μετρηθήκαμε και βρεθήκαμε τριανταοκτώ τετρακίνητα με τρία ώς τέσσερα άτομα το κάθε ένα. Πράγματι είμαστε πολλοί . Ακολουθώντας τον οδηγό ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και τον φίλο του ΔΗΜΗΤΡΗ  από τους διασώστες της Νομαρχίας, κάναμε όντως μία καταπληκτική διαδρομή που η καλή προετοιμασία και οργάνωσή της την έκανε να φαίνεται εύκολη.
 Μέσα από κορφοβούνια, διάσελα και φαράγγια είδαμε μιά Ελλάδα που αξίζει να διαφυλάξουμε και την χλωρίδα και την πανίδα της . Καθαρά βουνίσια ποτάμια που σε καλούσαν να τα διαβείς και παλιά παραδοσιακά γεφύρια που σταματούσες να θαυμάσεις και να φωτογραφίσεις.
Μέ αρκετές στάσεις (και τσικουδιές ) φτάσαμε σε μιά απλωτή ποταμιά που ήταν πειρασμός για παιχνίδι. Η πείνα μας έκανε να προχωρήσουμε για τα  ΑΓΡΑΦΑ που είχε κλειστεί ταβέρνα στο χώρο ενός παλιού νερόμυλου , όπου και πάλι με πνεύμα «ομιλικό» ριχτήκαμε  στο πολύ  καλό φαγητό και κρασί , ώσπου να ξεκινήσουμε και πάλι για την περιπέτεια της επιστροφής μέσα από πυκνή ομίχλη σε ορεινούς δρόμους που δεν έβλεπες ούτε πέντε μέτρα μπροστά σου.
Ευτυχώς όμως οι οδηγοί μας οδήγησαν με ασφάλεια πίσω στο χωριό , όπου μπορούσαμε να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε γιά το βραδυνό «ομιλικό» γλέντι στην ταβέρνα. Και φυσικά το γλέντι ήταν αντάξιο της ιστορίας και των ικανοτήτων των μελών του ΟΦΣΕ . Περάσαμε πολύ καλά και πολύ συντροφικά. Δυστυχώς η επόμενη μέρα ξημέρωσε και έπρεπε να αναχωρήσουμε για την καθημερινότητα και την ρουτίνα .