ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Ο.Φ.Σ.Ε. ΣΤΗ «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ» ΛΕΡΟΣ, 6-8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Ο.Φ.Σ.Ε. ΣΤΗ «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ» ΛΕΡΟΣ, 6-8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Ο.Φ.Σ.Ε. ΣΤΗ «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ» ΛΕΡΟΣ, 6-8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου 2013 μέλη του Ο.Φ.Σ.Ε. και από το Δ.Σ. ο Έφορος Εκδηλώσεων, Σταύρος Στεφανής, παρευρέθηκαν στη «Γιορτή της Τράτας» στην όμορφη Λέρο, ύστερα από πρόσκληση του Λεριακού Ομίλου Σκαφών. Την Παρασκευή το βράδυ, ο Λεριακός Όμιλος υποδέχθηκε όλους τους εκπροσώπους των Ομίλων στα γραφεία του, στον Πύργο Μπελένη, ένα λιθόκτιστο κτήριο του 1903, που δεσπόζει στην παραλιακή οδό στα Άλιντα. Με τοπική ζωντανή μουσική και εδέσματα γλέντησαν όλοι μαζί έως αργά.

Το Σάββατο το πρωί ο Λεριακός Όμιλος μας ξενάγησε σε όλο το νησί ! Ξεκινώντας από το Λακκί, το λιμάνι του νησιού όπου βρίσκεται βυθισμένο το αντιτορπιλικό  «Βασίλισσα Όλγα», πήγαμε στο εξαιρετικό Πολεμικό Μουσείο «Τούνελ Μερικιάς», στην Παναγία Καβουράδαινα, στο Κάστρο στο Παντέλι, στον Άγιο Ισίδωρο, στην Παναγία Κιουρά και στο Παρθένι. Το βράδυ μαζί με τους κατοίκους του νησιού συμμετείχαμε στη «Γιορτή της Τράτας» και όλοι βοηθήσαμε να τραβήξουν οι ψαράδες τα γεμάτα δίχτυα τους.

Στη συνέχεια, στην πλατεία στο Παντέλι, ο Δήμαρχος υποδέχθηκε όλους τους εκπροσώπους των Ομίλων και με άφθονο κρασί και ψάρια που έψηναν εκείνη την ώρα, στήθηκε χορός με λεριακή σούστα και νησιώτικα τραγούδια έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ευχαριστούμε τον Λεριακό Όμιλο Σκαφών και ιδιαιτέρως το μέλος του, Νίκο Παραδείση, που μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε το νησί τους και να ζήσουμε από κοντά τη μοναδική εμπειρία της τράτας.

01. Στον Πύργο Μπελένι 02. Στον Πύργο Μπελένι 03. Στον Πύργο Μπελένι 04. Στον Πύργο Μπελένι 06. Στον Πύργο Μπελένι 07. Πολεμικό Μουσείο 08. Παναγία Καβουράδαινα 09. Κάστρο στο Παντέλι 10. Άγιος Ισίδωρος 11. Γιορτή του Ψαρά 12. Γιορτή του Ψαρά 13. Γιορτή του Ψαρά 14. Γιορτή του Ψαρά 15. Στην πλατεία του Παντελίου 16. Στην πλατεία του Παντελίου 17. Στην πλατεία του Παντελίου 18. Με τον Δήμαρχο της Λέρου 19. Εκπρόσωποι Ομίλων