Από τα πρώτα χρόνια της ιδρύσεως του, δηλαδή γύρω στο 1990 ο ΟΦΣΕ διοργάνωνε αγώνες. Φυσικά τότε όλα ήσαν τελείως διαφορετικά.  

Τα σκάφη που έπαιρναν μέρος ήταν σχεδόν όλα συμβατικά, χωρίς καμιά βελτίωση και χωρίς να απομακρύνονται τα απαραίτητα για τα ταξίδια, έτρεχαν καθώς λέγεται για απλή διασκέδαση.  

Οι αγώνες συνήθως ήταν επίδειξη δεξιοτεχνίας (slalom) τα δε έπαθλα ήσαν τα χειροκροτήματα των φίλων.  

Το 1994 όμως άρχισαν οι πραγματικοί αγώνες όπως τους γνωρίζουμε σήμερα. Τότε την άνοιξη του ιδίου χρόνου  διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αγώνας ανοικτής θαλάσσης 200 ναυτικών μιλίων από την Αθήνα στο Ναύπλιο και επιστροφή με το όνομα DOLFIN TROFY.  

Τον επόμενο χρόνο επαναλάβαμε ξανά την ίδια διαδρομή καλύτερα οργανωμένοι και με περισσότερες συμμετοχές.  

Από το 1996 και μετά οι αγώνες έγιναν μέρος αναπόσπαστο του προγράμματος του Ο.Φ.Σ.Ε.. Με το όνομα ΔΕΛΦΙΝΙ επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο.  

Μια επιτροπή που ορίζεται κάθε δυο χρόνια έχει αναλάβει τόσο την διοργάνωση όσο και την διεξαγωγή τους.  

Κατ΄αυτόν τον τον τρόπο κατορθώσαμε να πραγματοποιήσουμε κατά κοινή ομολογία τους καλύτερους αγώνες μέχρι τώρα τόσο από άποψη συμμετοχής αγωνιζομένων όσο και από οργάνωση.  

Εκτός από το Δελφίνι ο Ο.Φ.Σ.Ε. έχει διοργανώσει αγώνες και εκτός Αθηνών όπως εκείνους π.χ στα Νέα Στύρα αλλά και αγώνες κατά την διάρκεια των Ναυτικών Σαλονιών και άλλων εκδηλώσεων.  

Όσο όμως πέρναγαν τα χρόνια και οι συμμετοχές πλήθαιναν καθώς έπαιρναν μέρος και αθλητές από Ομίλους άλλων πόλεων φάνηκε η ανάγκη να μπουν κάποιοι κανόνες αποδεκτοί από τους περισσότερους  με την προοπτική να συσταθεί Πανελλήνιο πρωτάθλημα, έτσι το 1999 η αγωνιστική ομάδα του Ο.Φ.Σ.Ε. συνέταξε τον πρώτο επίσημο κανονισμό αγώνων ανοικτής θαλάσσης.
Ο κανονισμός αυτός τροποποιήθηκε το 2001 και με βάσει αυτόν έγινε πραγματικότητα το άτυπο Πανελλήνιο πρωτάθλημα για τα έτη 2001 και 2002. 
 

Τώρα που γράφεται αυτή η σελίδα βρισκόμαστε στο τέλος μιας αναθεώρησης του ισχύοντος κανονισμού μετά από Μαραθώνιες διαβουλεύσεις μεταξύ των Ομίλων όλης της Ελλάδας και των κατασκευαστών σκαφών ώστε τα επόμενα πρωταθλήματα να γίνονται όλο και καλλίτερα.  

ΑΠΟΛΛΩΝ
ΕΠΑΘΛΟΝ
 
 

ΚΥΠΕΛΛΑ-ΜΕΤΑΛΙΑ
ΠΛΑΚΕΤΕΣ-ΕΠΑΘΛΑ
ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ
ΚΑΣΕΤΙΝΕΣ
 
 

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 79 Τ.Κ17343
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΗΛ 9945255
FAX 9927546
e-mail
info@apollon-e.com
www.apollon-e.com