ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ – ΣΙΦΝΟΣ 2012

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία η 14η Ετήσια αποστολή του ομίλου μας Ελλάδος Εικόνες – Σίφνος 2012. Τα 32 σκάφη με περίπου 150 άτομα πλήρωμα απέπλευσαν από Λαύριο και Ανάβυσσο το Σάββατο 2/6/2012 και συγκεντρώθηκαν στη Χερρόνησο της Σίφνου στις 13.00 με απόλυτη λαδιά. Ο σύμμαχός μας Αίολος φρόντισε να μην υπάρχει ούτε ρυτίδα στο Αιγαίο με αποτέλεσμα το ταξίδι να γίνει μια απολαυστική βόλτα.

Μετά την ανασυγκρότηση και την απαραίτητη βουτιά (σε θάλασσα, πιάτα και ποτήρια ), συγκεντρωθήκαμε έξω από τις Καμάρες στις 14.30 πραγματοποιώντας την καθιερωμένη – απολαυστική πανηγυρική μας είσοδο. Ζεστή υποδοχή στο λιμάνι και καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Κο Ανδρέα Μπαμπούνη και τις αρχές του νησιού συνοδεία Σιφναίικων εδεσμάτων.

Στις 16.00 αναχωρίσαμε όλοι για τον Πλατύ Γιαλό και την ασφαλή για τον ελλιμανισμό μας μαρίνα του. Τακτοποίηση στα δωμάτια, παραλαβή οχημάτων, βουτιές και όλοι μαζί στις 21.00 στην πλατεία του Πλατύ Γιαλού. Ανταλλαγή ενθυμίων, παράδοση χορηγιών που συγκεντρώθηκαν με πολύ κόπο λόγω οικονομικής συγκυρίας ( οθόνες υπολογιστών, ελαστικά για το ασθενοφόρο, τραπέζι ping pong κ.ά. ) και αμέσως μετά παραδοσιακό γλέντι από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και τον παπά-Στρατή στο βιολί. Οι εκλεκτοί μεζέδες, τα τοπικά εδέσματα και το καλό κρασί ήταν προσφορά των επαγγελματιών του Πλατύ Γιαλού που αφουγκράσθηκαν το μήνυμα αυτών των αποστολών του Ο.Φ.Σ.Ε. Αργά το βράδι ή … νωρίς το πρωί όλοι συνέχισαν σε κάποιο από τα μπαράκια της Απολλωνίας.

Το πρωί της Κυριακής 3/6/12 ο όμιλος <> σε όλο το νησί εξερευνώντας τις ομορφιές του τόσο από στεριά όσο και από θάλασσα. Οι παραλίες πεντακάθαρες, τα σοκάκια φρεσκοβαμμένα, τα σπίτια με λουλουδιασμένες τις αυλές τους, όλοι και όλα έτοιμα για το καλοκαίρι που έρχεται.

Το απόγευμα όπως είχαμε οργανώσει με το Δήμο Σίφνου, συμμετείχαμε στις <Φρυκτορίες>, ένα έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο την παραμονή του Αγ. Πνεύματος. Σε αυτό, από τις Φρυκτορίες – βίγλες που υπάρχουν ακόμα σε διάφορα σημεία του νησιού (περίπου 72 ), ανάβοντας φωτιές, ειδοποιούνταν οι κάτοικοι της ενδοχώρας για την εμφάνιση πειρατών (σκάφη του Ο.Φ.Σ.Ε. για την περίσταση).

Η βραδιά πέρασε με την συναυλία που είχε διοργανώσει ο Δήμος Σίφνου στην πλατεία του Αρτεμώνα, που ήταν γεμάτη από κόσμο, με τη συμμετοχή του Γιάννη Χαρούλη που καταφέρνει και συνδιάζει τον Κρητικό στίχο-μαντινάδα με την ΡΟΚ μουσική με αποτέλεσμα να απογειώνει το κοινό του.

Η Δευτέρα 4/6/12 ξημέρωσε και όλοι σιγά σιγά σε παρέες άρχισαν να μαζεύουν μίλια για την επιστροφή με βαριά καρδιά, σκεπτόμενοι όμως την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε όλοι μαζί στη θάλασσα.

Καλό καλοκαίρι σε όλους μας, καλές θάλασσες και καλή αντάμωση σε κάποια παραλία από αυτές που μόνο το ΦΟΥΣΚΩΤΟ μας ξέρει να διαλέγει.

Υ.Γ. Θέλουμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, μέλη και μή, που κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συγκέντρωση των χορηγιών.