6η Πανελλήνια – Κως 2011

 

<<Μ΄ αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους τους παλιούς…>>

άρχισαν οι αφίξεις από την Πέμπτη 23/6/11 στην Κω για την 6η Πανελλήνια συγκέντρωση με την φουρτουνιασμένη θάλασσα σε πλήρη αρμονία με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Οι σημαίες κυμάτιζαν στο λιμάνι περιμένοντας να αγκαλιάσουν τα φουσκωτά του Ο.Φ.Σ.Ε, των Χανίων, της Λέρου, της Σύρου, του Παγκρήτιου, της Αλεξανδρούπολης, της Κύπρου, των Sea Hawks, του Ιάσωνα, του Ναυτίλου και άλλων ομίλων.
Οι θέσεις προκαθορισμένες, τα ρεμέτζα στη θέση τους, τα κιόσκια των χορηγών, τα pillars, τα παιδιά του ομίλου της Κω, όλοι στο ντόκο, όλα σε
τάξη για να εξυπηρετηθούν οι κυβερνήτες και να δέσουν με ασφάλεια τα σκάφη τους.

Την Παρασκευή 24/6/11 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν όλοι και με πούλμαν μεταφέρθηκαν στην Κέφαλο όπου η θαλασσινή
αύρα, το ουζάκι, οι μεζέδες και η μουσική κομπανία του Ο.Φ.Σ.Ε (Αντώνης Παγώνης – κιθάρα, Αντώνης Καπαρός- τουμπερλέκι) φρόντισαν να απογειώσουν το κέφι.

Σάββατο πρωί 25/6/11 όλα τα φουσκωτά, ακολουθώντας το πρόγραμμα, αναχωρούν για την Ψέριμο μεταφέροντας δημοσιογράφους, δώρα στους φαντάρους και ζωή στους περίπου 40 κατοίκους του νησιού. Ο καιρός δεν επιτρέπει την αποβίβαση όλων στο μολάκι του νησιού και έτσι τα σκάφη εξορμούν για τις γύρω παραλίες.

Η προγραμματισμένη για τις 17.00 πανηγυρική είσοδος όλων των σκαφών στο λιμάνι της Κω συγκέντρωσε όλους όσους διασκέδαζαν <<τσιμπολογώντας>> αλλά και όσους απολάμβαναν το τιρκουάζ μπάνιο τους.



Το στενό Κω – Ψερίμου γέμισε από φουσκωτά που έπλεαν προς το λιμάνι της Κω. Στο προπορευόμενο σκάφος που μετέφερε τους επισήμους του νησιού κυμάτιζε μια τεράστια γαλανόλευκη και ακολουθούσαν τα υπόλοιπα σκάφη κατά ομίλους πραγματοποιώντας εντυπωσιακή είσοδο. Αφού όλοι έδεσαν ασφαλώς ακολούθησε ολιγόωρη προετοιμασία μέχρι να ετοιμασθούν οι συμμετέχοντες και να στηθούν τα τραπέζια πάνω στο ντόκο για την βραδινή εκδήλωση. Εκεί με πολύ καλό φαγητό, ποτό και μουσική έγινε η ανταλλαγή των αναμνηστικών συμμετοχής. Το κέφι άρχισε να ανεβαίνει αλλά δυστυχώς οι διαμαρτυρίες κάποιων παραπλεύρως ελλιμενισμένων σκαφών, που ενοχλήθηκαν από τη μουσική, διέκοψαν το γλέντι το οποίο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες συνεχίσθηκε αλλού.


Το πρωί της Κυριακής 26/6/11 με το γραφικό τρενάκι που περιηγείται στην πόλη μεταφέρθηκαν, όσοι ήθελαν, για ξενάγηση στο Ασκληπιείο, το χώρο που δημιούργησε ο Ιπποκράτης, ενώ άρχισαν σιγά σιγά και οι αναχωρήσεις των σκαφών. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε το διοργανωτή όμιλο <<Τρίτωνες Κω>> που με το μεράκι τους και πολύ δουλειά κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μια πολύ όμορφη 3ήμερη γιορτή μέσα σε ένα παράξενο οικονομικό – ψυχολογικό τοπίο.

Υ.Γ  Ευχαριστούμε πολύ το πλήρωμα του Τ/Φ ΡΕΣΑΛΤΟ, Α. Καπαρό και Σ. Καπαρού που μέσα από το ταξιδιωτικό τους αντλήσαμε τις πληροφορίες για το 6o Πανελλήνιο ραντεβού. Όλο το χρονογράφημα  μπορείτε να το βρείτε στη στήλη <<Ταξιδιωτικά>>